Igényt kell teremteni a tanulásra a szegénység leküzdéséhez

A leghátrányosabb helyzetű területek közé tartozó sarkadi kistérségben induló felzárkoztató program szakembereinek nem csak szolgáltatniuk kell - mondta el vezetőjük.

A Békés megyei Sarkad kistérségben a gyermekszegénység ellen indul felzárkóztató program. A környéken 800 olyan család van, ahol egyik szülő sem dolgozik, és ugyanennyi háztartásban három, vagy annál több gyermeket nevelnek. Most tizenegy település 540 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.
A gyermekszegénység csökkentésére és a hátrányos helyzetű családok esélyeinek növelésére gondozási intézményhálózatot alakítanak ki gyermekesély-iroda, valamint Biztos kezdet névvel gyermekház épül.

A hátrányos helyzetű kismamák szűréseken vehetnek részt, baba-mama klubok alakulnak, ahol a résztvevőket felkészítik a szülői szerepkörre. Sarkad környéke az ország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérsége, nagy a munkanélküliség, miközben az elvándorlás is jelentős – mondta Bende Róbert, a Békés megye város polgármestere. A helyi szegénység egyik pillére a tanulmányok félbehagyása, azok, akik így tesznek. elindulnak a lejtőn lefelé – tette hozzá az önkormányzati vezető.

Dézsi Erzsébet, a sarkadi Gyerekesély program szakmai vezetője szerint ami tényleg nagyon fontos az a tanulás tanítása. „Nekünk nem csak szolgáltatni kell , hanem igényt kelteni is” – tette hozzá a szakember.

A projekt széles társadalmi összefogásra épül, és közel kétszázan dolgoznak majd azon., hogy  a sarkadi kistérségben a mostani szegénységet mind többeknek sikerüljön esélyre cserélniük.

 

Forrás: http://www.hirado.hu/Hirek/2012/08/31/14/Igenyt_kell_teremteni_a_tanulasra_a_szegenyseg_lekuzdesehez.aspx

 
Adományozási ünnepség a Zirzen Janka Gyermekotthonban

A gyermekeket 15 számítógéppel, egymillió forint értékű bútorral és műszaki eszközökkel segítette a Humanitás Szociális Alapítvány....


Bővebben ...
 
Csúcstechnológiájú készülék segíti a gyermekek gyógyulását a Bethesda gyermekkórházban

A Humanitás Szociális Alapítvány Kuratóriuma harmadik éve dönt nagy értékű orvostechnikai eszközök adományozásáról egészségügyi...


Bővebben ...
 
Új képzési programot indít a kormány

Képzési programot indít a kormány a megváltozott munkaképességűek nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatásának elősegítésére; a 4,9 milliárd...


Bővebben ...
 
Beszédes számok jöttek - szegénységről tanúskodnak a friss adatok

Az EU-átlagot messze meghaladóan továbbra is nagyrészt fából állítja elő Magyarország a megtermelt megújuló energiát. Az anyagi...


Bővebben ...

 Humanitás Szociális Alapítvány - 1075 Budapest, Madách Imre út 5. Tel.: +36-1-321-5065  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© jacsomedia