Hátrányos helyzetű gyerekek a Minipolisz Játszóházban

Hátrányos helyzetű gyerekek a Minipolisz Játszóházban az OTP Bank Zrt. támogatásával, a Humanitás Szociális Alapítvány együttműködésében

A Borsod megyei Pálházáról, a Hegyközi Nyelvoktató Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsósai, illetve a Pest megyei Monorierdei Fekete István Általános Iskola diákjai összesen 60-an érkeztek a Minipolisz Játszóházba 2019. április 12-én. A gyerekek közül sokan most először látogattak Budapestre, a hosszú, öt órás utazás sem riasztotta őket vissza. Az élményeikről rajzokkal is beszámoltak.

„Szívből örülök, hogy az OTP Bank felajánlásával hatvan hátrányos helyzetű gyermek juthatott el Budapestre és kóstolhatott bele a felnőttek világába. Fontos, hogy a gyerekek már fiatal korban megismerkedjenek különböző szerepekkel és olyan tapasztalatokat szerezzenek, amelyek meghatározóak lehetnek felnőtt személyiségük kialakulása során. Úgy gondolom, hogy a MiniPolisz játszóház nemcsak életre szóló élményt nyújtott a kisdiákok számára, de látókörük szélesítésében is nagy szerepet játszott” – mondta Prof. dr. Bagdy Emőke, a Humanitás Szociális Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A pálházi csapat élménybeszámolója itt található: http://www.hegykozisuli.hu/?p=10741