Betegedukációs program

A Humanitás Szociális Alapítvány betegedukációs programja keretében elkészült egy weblap és egy ismeretterjesztő, felvilágosító, egészségnevelő célzattal létrehozott dokumentumfilm. A kialakított, betegeket segítő honlap könnyen érthető, áttekinthető, laikus olvasó számára kifejezetten hasznos információkat tartalmaz. Az elkészült felület reméljük az olvasókban bizalmat ébreszt, és a témával kapcsolatosan sok újabb kérdésükre is megtalálják a választ ezen a webhelyen: http://urodoki.hu/

A Humanitás Szociális Alapítvány a GlaxoSmithKline Gyógyszer-és Egészségvédelmi Termékek Kft. által 2018. évre meghirdetett „A magyar egészségügyi ellátás, kutatások és egészségügyi oktatás támogatásának céljából” című kiírásra pályázatot nyújtott be, amelyen 1.000.000,- Ft pályázati összeget nyert el egy betegedukációs program kialakítására. A szakmai tartalom összeállításában önkéntes orvosok vettek részt.

A Péterfy Sándor Kórházzal kötött együttműködés keretében az „Urológia Mindenkinek” (urodoki.hu) weboldal karbantartása és tervezett tartalomfejlesztése is megtörtént. Az erre épülő „URODOKI iOS & Android Applikáció” Szoftver fejlesztése, és a rendszer működéséhez szükséges szerveroldali programozási feladatok is lezárultak az applikáció letölthető az online áruházakból. Az egyedülálló alkalmazás, hasznos segítséget nyújt az betegek tüneteinek észleléséhez, állapotának nyomon követéséhez, vizsgálataik, terápiájuk tervezéséhez és a kezelő orvossal való kapcsolattartáshoz. Az applikáció személyes adatokat nem tárol, azok csak a beteg saját telefonján rögzülnek.